جراحی اسلیو معده چیست
جراحی اسلیو معده چیست :
چاقی جزو آن دسته از مشکلاتی است که افراد بسیاری با آن مواجه هستند. به دلیل آنکه چاقی موجب نازیبایی ظاهر فرد شده و علاوه بر آن بیماری های بسیاری را برای فرد در پی دارد روش های گوناگونی برای رفع چاقی به وجود آمده اند. جراحی اسلیو معده یکی از سریع ترین روش ها برای رفع چاقی است. علت نام این جراحی به این دلیل است که بعد از برداشتن قسمتی از حجم معده، چیزی که از آن باقی می ماند شبیه به یک موز یا آستین پیراهن است. در انگلیسی به آستین، اسلیو گفته می شود و به همین خاطر در تمام دنیا به این جراحی، عمل جراحی اسلیو معده گفته می شود.
در جراحی اسلیو معده جراح حجم معده را در حدود 15 درصد نسبت به قبل کوچک تر نموده و به همین علت فرد سریع تر احساس سیری می کند و مشکل پرخوری برطرف می شود. بعد از انجام عمل جراحی فرد باید رژیم بسیار محدودی را دنبال نماید تا بدن ریکاوری شده و به سایز جدید معده عادت کند. فردی که عمل جراحی اسلیو معده انجام می دهد باید برای همیشه وعده های غذایی با حجم کم و پیوسته تری بخورد.
جراحی اسلیو معده برای چه کسانی مناسب است :
- اگر فرد با انجام حداقل 6 ماه تمرینات ورزشی مداوم، رژیم غذایی صحیح و اصولی زیر نظر متخصص تغذیه و مصرف داروهای کاهش وزن تجویز شده توسط پزشک نتواند وزن خود را کم کند می تواند از جراحی اسلیو معده استفاده کند.
- فردی که بیش از 5 سال است که به چاقی مفرط مبتلا است.
- فردی که دچار مشکل پرخوری است.
- فردی که دارای اضافه وزنی تقریبا بیشتر از 45 کیلوگرم است.
- فردی که در رده سنی بین 18 تا 65 سال است.
- فردی که هیچگونه اعتیادی به الکل و مواد مخدر ندارد.
- فردی که مشکل روحی روانی و عاطفی خاصی نداشته و در سلامت کامل روح و روان است.
چه کسانی نباید جراحی اسلیو معده انجام دهند :
- افرادی که چاقی در آنها یک معضل نبوده و در واقع و اضافه وزن زیادی هم ندارند نباید برای رسیدن به وزن دلخواه به این عمل دست بزنند، چرا که عوارض عمل در مورد این افراد به مراتب بیشتر خواهد بود.
- افرادی که دچار بیماری صرع هستند بهتر است که عمل کوچک کردن معده را انجام ندهند و از روش های دیگری برای رسیدن به وزن ایده آل استفاده کنند.
- انجام عمل جراحی اسلیو معده برای کسانی که دارای مشکلات قلبی هستند مناسب نیست.
- افرادی که دچار بیماری های زمینه ای اعصاب و روان هستند، افرادی که دارای اختلال در سیستم عصبی هستند و یا مشکلات روانی دارند باید از انجام این عمل خودداری نمایند.
- افرادی که سن آن ها کمتر از 18 و یا بیشتر از 65 سال باشد برای انجام این عمل مناسب نیستند چرا که برای انجام این جراحی نیاز است که فرد به بلوغ جسمی و روانی رسیده باشد و علاوه بر آن شرایط روحی و جسمی مناسبی داشته باشد.
- افرادی که مدت زمان ابتلای آنها به چاقی کمتر از 5 سال است و یا به بیماری هایی مبتلا می باشند که سبب اضافه وزن آنها شده است نیز نباید عمل جراحی اسلیو معده انجام دهند.
- عمل اسلیو معده برای آن دسته از کسانی که به اعتیاد به نوشیدن الکل و مواد مخدر دارند هم کاندیدای مناسبی برای این امر نمی باشند.
جراحی اسلیو معده چگونه انجام می شود :
برای انجام این جراحی قبل از هر چیز فرد باید مطمئن شود که آیا این جراحی برای او مناسب است و یا خیر؟ بعد از آن باید به متخصص رژیم تغذیه مراجعه شود تا رژیم جدیدی برای قبل و بعد از جراحی برای او تعیین شود.
جراحی اسلیو معده معمولا با روش لاپاراسکوپی و برش های کوچک روی شکم انجام می شود. بدین صورت که جراح 2 تا 5 برش کوچک روی شکم بیمار ایجاد می کند و لاپاراسکوپ و دیگر ابزار جراحی از طریق این سوراخ ها وارد شکم و معده فرد می شوند.
لاپاراسکوپ لوله ی باریکی می باشد که دارای یک چراغ و دوربین بوده و از بیرون به یک مانیتور در اتاق جراحی متصل می باشد. این وسیله قادر است که عکس هایی را درون معده گرفته و بر روی صفحه ی مانیتور انتقال دهد تا جراح بتواند با مشاهده ی آن ها از روند جراحی آگاه باشد.
سپس قسمتی از معده برداشته می شود و قسمت باقی مانده با منگنه های جراحی بسته می شود. معده باقی مانده به شکل آستینی باریک می باشد و حجم غذای بسیار کمتری را در خود جای می دهد. فرد جراح سپس لاپاراسکوپ و ابزار جراحی را خارج می کند و برش های روی شکم را بخیه می زند. جراحی اسلیو معده حدودا یک ساعت به طول می انجامد.
پس از گذراندن مراحل جراحی اسلیو معده، بیمار احتمالا بین یک تا دو روز در بیمارستان بستری می شود. ممکن است پس از این جراحی معده تا چند روز ملتهب و دردناک باشد که پزشک در این دوره برای تسکین درد مسکن تجویز می نماید.
فواید جراحی اسلیو معده :
- لاغری و کم شدن وزن
- تاثیر مثبت بر دیابت
- تاثیر مثبت بر فشار خون بالا
- تاثیر مثبت بر بیماری های قلبی و عروقی به واسطه کاهش وزن
- تاثیر مثبت بر آپنه ی خواب
عوارض جراحی اسلیو معده :
- رفلاکس معده به مری
- تغییر در مزه و طعم غذا
- کاهش تحمل سرما
- کاهش تحمل الکل
- کمر درد
- نشت از معده
دقت داشته باشید که عوارض ذکر شده احتمالی می باشد.
لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید