اسکار چیست
اسکار چیست :
پوست ما به هر علتی همچون برخورد با وسایل تیز و برنده جراحی و یا برخی از بیماری های پوستی دچار زخم شود. اگر زخم ایجاد شده در پوست سطحی باشد در کوتاه مدت و پس از گذشت مدتی بهبود پیدا می نماید و هیچگونه اثری از آن باقی نمی ماند اما اگر زخم عمیق تر باشد به علت تشکیل اسکار روی پوست جای زخم نمایان می شود. به طور کلی می توان گفت که اسکار به معنای باقی ماندن علامتی بر روی پوست به دلایل گوناگون می باشد که در زیر برخی از مهمترین آن ها و روش های از بین بردن اسکار را شرح خواهیم داد.
اسکار جوش چیست :
اسکار جوش جزو مشکلات رایجی است که بعد از ایجاد جوش روی پوست ایجاد می شود. جوش های صورت به خودی خود بسیار آزاردهنده هستند. جوش ها معمولا به علت بسته شدن منافذ پوست به وسیله چربی، پوست مرده و باکتری به وجود می آیند. جوش ها موجب ملتهب شدن پوست می شوند و در نهایت می ترکند. اگر منافذ پر شده در لایه های عمیقتر پوست بترکد عفونت های باقی مانده در بافتهای عمیق تر نشت کرده و سبب ایجاد ضایعات بزرگ تری میشود. این ضایعات به شکل فرورفتگیهای گاها عمیق در پوست دیده میشوند و ظاهر زشت و ناخوشایندی در پوست ایجاد می کنند که به آن اسکار جوش می گویند.
اسکار سزارین چیست :
اسکار سزارین یکی دیگر از مشکلاتی است که سبب ایجاد ظاهری ناخوشایند بر روی شکم شده که نارضایتی خانم ها را به دنبال دارد. اسکار سزارین به شکل یک جای زخم برای همیشه بر روی شکم نمایان است. استفاده از روغنهای مختلف، مواد شیمیایی پاک کننده، و ماساژ نیز تاثیر قابل توجهی در بهبود این زخم سزارین ندارد. اما امروزه تکنولوژی های مختلفی همچون لیزر وجود دارد که به وسیله ی آن می توان اسکار سزارین را از بین برد. در حال حاضر از آخرین و قوی ترین لیزرها برای درمان زخم های عمیق ناشی از سزارین استفاده میشود.
بافت اسکار چیست :
زمانی که پوست دچار آسیب می شود، لایههای پوست شروع به ترمیم آسیب دیدگی میکنند و طی این روند مقدار زیادی کلاژن در پوست تولید میشود. در واقع اسکار ناحیه ای از پوست است که در اثر زخم و جراحت بافت فیبرو و سفت جایگزین بافت نرمال شده است. تشکیل اسکار فرآیندی طبیعی در ترمیم پوست است. همواره شکل، اندازه و عمق زخم در اندازه وضعیت اسکار تعیین کننده است. اسکار به طور طبیعی بین 6 الی 12 ماه اول پس از تشکیل درحال تغییر و کاهش بافت کلاژن است.
روش های ترمیم اسکار :
- میکرونیدلینگ
- تزریق فیلر
- پیوند پوست
- سابسیژن
- لیزر
استفاده از میکرونیدلینگ برای رفع اسکار :
میکرونیدلینگ یکی از راهکارهای جدید برای از بین بردن اسکار و جوانسازی پوست است. درمان اسکار به روش میکرونیدلینگ به وسیله ی دستگاهی بنام درمارولر یا میکرونیدل صورت می گیرد و نحوه ی کار بدین شکل است که منافذ خیلی کوچک در پوست ایجاد می شود تا غلظت کلاژن سازی بالا رفته و پوست اقدام به ترمیم این منافذ نماید. جهت مشاهده کامل بر روی میکرونیدلینگ چیست کلیک کنید.
تزریق فیلر برای رفع اسکار :
تزریق فیلر یکی دیگر از روش های نوین از بین بردن اسکار روی پوست است. در این روش ژل استاندارد و یا چربی خود فرد به داخل بافت تزریق می شود. این روش بیشتر برای اسکارهای فرورفته مناسب می باشد. مقدار ماده تزریق شده بستگی به اندازه و سفتی اسکار دارد.
پیوند پوست برای رفع اسکار :
در روش پیوند پوست بسته به محل اسکار، پوست سالم از بقیه نقاط بدن مانند پشت گوش و… برداشته و به محل مورد نیاز پیوند زده می شود. نکته ی قابل توجه آنکه در محل پیوند نیز ممکن است اسکاری بر جای باقی بماند که از قبلی کمتر نمایان است.
سابسیژن برای رفع اسکار :
جهت جدا نمودن لایه آسیب دیده از لایه های عمقی تر در اسکارهایی که عمق متوسط دارند روش سابسیژن بسیار کاربردی است. در گذشته از وسایلی مانند نوکور که شبیه به تیغ جراحی و برنده بود برای انجام سابسیژن استفاده می کردند اما این کار بسیار بود و عوارض زیادی را به همراه خود داشت اما در حال حاضر از وسیله مخصوص این کار که سابسیژکتور نامیده میشود استفاده می کنند که تقریبا بدون درد بوده و عوارضی نیز به دنبال ندارد. جهت مشاهده کامل بر روی سابسیژن چیست کلیک کنید.
لیزر برای رفع اسکار :
ليزرهاي مختلفي در درمان اسکار به كار برده می شوند. در واقع بر اساس نوع اسکار بايد دستگاه ليزر مناسبی انتخاب شود. لیزرهای معمول برای درمان اسکار شامل لیزرهای Co2 فرکشنال و لیزر PDL هستند.
منابع :
drasgariclinic
drsolmazmohamadi
lafarrerrآخرین ویرایش : 1399/12/29
لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید