خالبرداری
خالبرداری :
خال ها نقاطی تیره رنگ روی پوست هستند که به دلیل تکثیر سلول های رنگدانه دار و غیر رنگدانه دار ظاهر می شوند. خال ها می توانند در نقاط مختلف بدن از جمله صورت، دست و پا و... بدون محدودیتی خاص ایجاد شوند. در صورتی که خال ها از نظر سلامتی برای فرد مضر نباشند، می توانند دست نخورده باقی بمانند. اما بسیاری از افرادی که دارای خال هستند، با هدف افزایش زیبایی، اقدام به خالبرداری می کنند.
روش های خالبرداری :
خالبرداری با لیزر :
برداشتن خال با لیزر با توجه به عمق خال ممکن است به چند جلسه نیاز داشته باشد. در این روش، به کمک اشعه لیزر رنگدانه های خال سوزانده شده و از بین می روند.
خالبرداری با پلکسر :
پلکسر روشی بدون جراحی برای از بین بردن آسیب های پوستی از جمله خال و زگیل است. خالبرداری با دستگاه پلکسر به وسیله ایجاد جرقه الکتریکی روی نقطه مورد نظر انجام می گیرد.
خالبرداری با بیوتی پن :
بیوتی پن ابزاری الکتریکی است که در زمینه های مختلف زیبایی کاربرد دارد. یکی از انواع کاربردهای بیوتی پن خالبرداری به شکل ایمن است. خالبرداری به روش بیوتی پن توسط یک قلم سوزن دار و به دست پزشک متبحر انجام می گیرد.
خالبرداری با rf :
خالبرداری با rf ، رادیو فرکانس یکی از دقیق ترین روش ها برای حذف خال های ریشه دار و عمیق و همچنین خال های سطحی است. خالبرداری با دستگاه rf قادر است خال های موجود در نواحی حساس از جمله اطراف چشم را بدون جراحی و با بالاترین ایمنی از بین ببرد.
خالبرداری به روش سوزاندن :
سوزاندن خال از قدیمی ترین روش های خالبرداری محسوب می شود. در این روش، خال به وسیله دستگاه کوتر و با انتقال گرما سوزانده می شود. این روش از خالبرداری بیشتر برای خال های سطحی و کم ریشه مناسب است. احتمال ایجاد چاله روی پوست پس از سوزاندن خال، مهمترین عیب این روش است.
خالبرداری با جراحی :
خالبرداری به روش جراحی با بی حسی موضعی همراه است. در این روش با ایجاد یک برش روی پوست، خال و ریشه آن به صورت کامل تخلیه می شود. در این روش برای دوخت برش از بخیه استفاده می شود.
مراقبت های بعد از خالبرداری :
هر یک از روش های خالبرداری ممکن است نیاز به مراقبت های ویژه ای داشته باشند. در ادامه برخی از مهمترین مراقبت های بعد از خالبرداری برای تمام روش های خالبرداری ارائه شده است.
- خودداری از شست و شوی محل خالبرداری تا 24 ساعت بعد از برداشت خال
- عدم قرار گیری زیر نور مستقیم آفتاب
- استفاده مداوم از کرم ضد آفتاب
- اجتناب از تماس لوازم آرایشی با محل خالبرداری تا 15 روز بعد از برداشت خال
- عدم لمس یا دستکاری محل خالبرداری
- انجام چکاپ جهت جلوگیری از رشد مجدد خال برداشته شده
گاهی ممکن است استفاده از کرم های ترمیم کننده بعد از خالبرداری ضروری باشد. در این نوع شرایط، لازم است که از مصرف خودسرانه کرم یا پماد خودداری کرد. بهترین پماد بعد از برداشتن خال در هر یک از روش های خالبرداری، پمادی است که توسط پزشک معالج تجویز می شود.
عوارض خالبرداری :
خالبرداری احتمال دارد که با عوارضی خاص همراه باشد. وخامت و شدت هر یک از عارضه های ناشی از خالبرداری، وابسته به نوع خال و عملکرد متخصص است. شایع ترین عوارض خالبرداری عبارتند از :
- تیرگی محل خالبرداری
- التهاب و قرمزی محل خالبرداری
- جای زخم و اسکار حاصل از خالبرداری
البته این عوارض موقتی هستند و به مرور زمان از بین می روند. به هر حال هر فردی که قصد خالبرداری را دارد، می بایست از جزئیات خطرات برداشتن خال آگاه شود. برخی از خال ها هستند که به هیچ وجه برداشتن آنها مجاز نیست. ممنوعیت در برداشتن برخی از خال های صورت و بدن، پس از آزمایشات لازم و به تشخیص متخصص زیبایی تعیین می گردد.
هزینه خالبرداری :
هزینه برداشتن خال با توجه به نوع خال، اندازه آن و روش خالبرداری مشخص می شود. با توجه به تنوع و گوناگونی خال در هر فرد، امکان تعیین یک هزینه واحد بای برداشتن خال وجود ندارد. از همین رو، برای آگاهی از هزینه خالبرداری بهتر است از مراکز معتبر مشاوره گرفت.آخرین ویرایش : 1400/02/09
لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید