آلفا هیدروکسی اسید چیست
آلفا هیدروکسی اسید چیست :
آلفا هیدروکسی اسیدها ترکیباتی ساخته شده از مواد مغذی هستند که در زمینه مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع اسیدها با نام اسید میوه نیز شناخته می شوند. رایج ترین کاربرد آلفا هیدروکسی اسید برای پوست، استفاده از آن به عنوان لایه بردار است. علاوه بر این، هیدروکسی اسیدها با درصدهای پایین تر در تولید لوازم آرایشی نیز به کار گرفته می شوند.
خواص آلفا هیدروکسی اسید :
آلفا هیدروکسی اسیدها خواص بی نظیری برای پوست دارند. این خواص را می توان به طور همزمان و پس از لایه برداری پوست مشاهده کرد:
- پاکسازی و رفع آلودگی های پوستی
- افزایش شادابی، روشنی و شفافیت پوست
- رفع جای جوش و آکنه
- رفع جوش های سرسیاه
- پیشگیری از بروز جوش و آکنه
- برطرف سازی چین و چروک های پوستی
- تقویت کلاژن سازی و جوانسازی پوست
- از بین بردن لکه های ناشی از افزایش سن
- کاهش چربی پوست
- درمان لک های حاصل از آفتاب سوختگی
انواع آلفا هیدروکسی اسید :
آلفا هیدروکسی اسیدها از مواد طبیعی و میوه ها گرفته می شوند. رایج ترین اسیدهایی که در گروه آلفا هیدروکسی اسید قرار می گیرند عبارتند از:
- سیتریک اسید برگرفته از مرکبات
- تارتاریک اسید برگرفته از انگور
- گلیکولیک اسید برگرفته از نیشکر
- مالیک اسید برگرفته از سیب
- لاکتیک اسید برگرفته از شیر ترش
نحوه عملکرد آلفا هیدروکسی اسید :
محصولات لایه بردار هیدروکسی اسید با غلظت های مختلف قابل استفاده هستند. آلفا هیدروکسی اسید 20 درصد و پایین تر را می توان بدون تجویز پزشک و با مراجعه به داروخانه تهیه کرد. اما غلظت های بالای اسیدهای آلفا هیدروکسی تنها به دستور پزشک قابل دسترس خواهند بود.
نحوه عملکرد آلفا هیدروکسی اسید در لایه برداری پوست به شرح زیر است:
- در گام نخست اسید روی اپیدرم (خارجی ترین لایه پوست) تاثیر گذاشته و سلول های مرده را تخریب می کند. در این مرحله، منافذ بسته پوست باز می شوند.
- پس از تخریب کامل لایه اپیدرم، اسید با خاصیتی که دارد تمام باکتری ها و چربی های زائد پوست را از بین می برد.
- پس از اینکه پوست پاکسازی شد، آلفا هیدروکسی اسید وارد لایه درم پوست می شود. با نفوذ اسید بر لایه درم، کلاژن سازی تقویت شده و جریان خون افزایش پیدا می کند. البته اسیدهایی که دارای غلظت پایین تری باشند، به لایه درم نفوذ نخواهند کرد.
- در گام نهایی نوبت به ترمیم و بازسازی پوست می رسد. پوستی که لایه برداری و سپس بازسازی شود، پوستی درخشان و صاف و لطیف خواهد بود.
مراقبت های بعد از لایه برداری با آلفا هیدروکسی اسید :
پوستی که لایه برداری می شود، دچار حساسیت شده و نیازمند مراقبت است. این مراقبت در روزهای ابتدایی بعد از لایه برداری اهمیت زیادی دارد. مهمترین مراقبت های بعد از لایه برداری با آلفا هیدروکسی اسید شامل دو مورد است:
- عدم قرارگیری زیر نور مستقیم آفتاب و استفاده مداوم از کرم ضد آفتاب
- رعایت بهداشت و تمیز نگه داشتن پوست لایه برداری شده
ناگفته نماند که سوزش، خارش، التهاب و قرمزی پوست پس از لایه برداری کاملا طبیعی است. این عوارض پس از اینکه پوست به طور کامل بازسازی و ترمیم شود، از بین خواهند رفت.
تفاوت آلفا هیدروکسی اسید با بتا هیدروکسی اسید :
آلفا هیدروکسی اسید و بتا هیدروکسی اسید به ترتیب با نماد مخفف شده AHA و BHA شناخته می شوند. این اسیدها هر دو در درمان مشکلات زیبایی پوست مورد استفاده قرار می گیرند، اما تفاوت هایی با یکدیگر دارند:
- AHA محلول در آب و BHA محلول در چربی است.
- AHA برای لایه برداری پوست خشک و BHA برای لایه برداری پوست چرب مناسب است.
- بهتر است برای لایه برداری سطحی پوست از AHA و برای لایه برداری عمیق پوست از BHA استفاده شود.
- BHA در مقایسه با AHA پوست را کمتر تحریک می کند؛ بنابراین دوره نقاهت کمتری دارد.
البته افراد با توجه به نوع پوست خود می توانند از لایه بردار ترکیبی AHA و BHA استفاده کنند.
هزینه لایه برداری با هیدروکسی اسیدها :
لایه برداری با آلفا هیدروکسی اسید قیمت ثابت و مشخصی ندارد. افرادی که مایل به لایه برداری پوست خود هستند، ابتدا باید به متخصص زیبایی مراجعه کرده و مشاوره لازم را دریافت کنند. پزشکان با بررسی پوست و میزان آسیب های پوستی، غلظت مورد نیاز از لایه بردار آلفا هیدروکسی اسید را تعیین خواهد کرد. لازم به ذکر است که طول درمان با استفاده از آلفا هیدروکسی اسید، بستگی به شدت لکه های پوستی دارد.آخرین ویرایش : 1400/02/30
لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید