سایت بانوان زیبا

نظرات و تجربه های زیبایی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، منو سایت بانوان زیبا

عمل جراحی بای پس معده چیست

عمل جراحی بای پس معده چیست

عمل جراحی بای پس معده چیست :

عمل جراحی بای پس معده راهکاری است که با ایجاد تغییرات در سیستم گوارشی، زمینه کاهش وزن را فراهم می کند. با جراحی بای پس معده، حجم معده و طول روده باریک کاهش یافته و از این طریق چاقی درمان می شود. تکنیک بای پس معده موجب می شود تا بدن کالری کمتری جذب کند و در لاغری اندام بدن موثر باشد. این نوع از عمل جراحی، با نام جراحی بای پس معده کلاسیک نیز شناخته می شود.

 

عمل بای پس معده چگونه است :

عمل بای پس معده در دو مرحله انجام می گیرد:

  1. کوچک کردن معده: در این مرحله، معده با استفاده از برش و دوخت به دو قسمت بزرگ و کوچک تقسیم می شود. قسمت کوچکتر معده بالاتر از قسمت بزرگتر قرار می گیرد و غذاهای خورده شده مستقیم به آن وارد می شود. بخش بزرگتر معده نیز در همان حالت داخل بدن قرار گرفته و وظیفه خود را انجام می دهد؛ اما هیچ ماده غذایی وارد آن نمی شود. با کوچک شدن معده، فرد به سرعت احساس سیری کرده و غذای کمتری می خورد.
  2. بای پس کردن: در این مرحله، نوبت به کوتاه کردن روده باریک می رسد. از طول روده باریک به قدری بریده می شود که حدود 120 سانتی متر از آن باقی می ماند. سپس این روده به معده کوچک دوخته می شود. با کوتاه شدن روده باریک، غذا به سرعت وارد آن شده و عمل هضم و دفع انجام می گیرد.

 

مراقبت های بعد از جراحی بای پس معده :

عمل بای پس معده با جراحی و برش همراه است؛ بنابراین ضروری است که نسبت به مراقبت های بعد از آن اهمیت ویژه ای قائل شد. تمام مراقبت های لازم بعد از جراحی بای پس معده توسط پزشک جراح در اختیار بیمار قرار می گیرد. در ادامه به نمونه ای از مهمترین مراقبت های بعد از بای پس معده اشاره شده است:

  • بستری شدن در بیمارستان تا حدود 2 الی 3 روز بعد از جراحی و تا رسیدن به بهبودی مورد نیاز
  • انجام چکاپ و مراجعه مرتب به پزشک متخصص پس از جراحی
  • راه رفتن و پیاده روی آرام حدود 3 دقیقه تا چند روز پس از انجام بای پس معده
  • خودداری از خوردن غذای سنگین تا دو روز بعد از جراحی
  • رعایت رژیم غذایی خاص تا حدود 12 هفته پس از عمل
  • مصرف آب جهت مقابله با خطر بی آبی بدن
  • مصرف مرتب داروها و مسکن های تجویز شده جهت جلوگیری از بروز عفونت و کاهش درد
  • داشتن استراحت کافی و پرهیز از انجام فعالیت های سنگین روزانه
  • خودداری از حمل بار سنگین تا حدود 2 ماه بعد از جراحی
  • پرهیز از سرفه های سنگین
  • خوابیدن به شکل درست و قرار دادن بالش زیر سر و زیر کتف جهت جلوگیری از آسیب دیدن ناحیه جراحی شده

 

عوارض جراحی بای پس معده :

جراحی بای پس معده همانند بسیاری از جراحی های دیگر ممکن است عارض و معایبی به همراه داشته باشد. عوارض به وجود آمده پس از عمل بای پس معده موقتی هستند و طول زمان بهبودی آنها وابسته به مراقبت هایی است که بیمار انجام می دهد.

  • ضعف جسمانی
  • حالت تهوع
  • عفونت جای برش و زخم
  • افت قند خون
  • فتق روده

 

آیا بای پس معده برگشت پذیر است :

گاهی ممکن است بیمار به نتیجه مورد انتظار از عمل بای پس معده نرسد. مهمترین عامل عدم موفقیت در جراحی بای پس معده، رعایت نکردن رژیم و برنامه های ورزشی است. افرادی که قصد انجام جراحی بای پس معده را دارند، بهتر است قبل از اقدام تصمیم جدی در این رابطه بگیرند.

برگرداندن عمل بای پس معده معمولا امکان پذیر نیست. این نوع از جراحی با کوچک کردن معده و روده، سیستم هضم بدن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. همین ویژگی جراحی بای پس معده کلاسیک، مانعی برای بازگشت به قبل از عمل شده است.

 

آیا عمل بای پس معده خطرناک است :

به طور کلی، خطرات عمل بای پس معده بیشتر و جدی تر از سایر عمل های جراحی نیست. این نوع جراحی اگر توسط پزشک متخصص متبحر انجام شود، خطری جدی برای سلامتی انسان نخواهد داشت. در ادامه نمونه ای از خطرات احتمالی جراحی بای پس معده معرفی شده است که آگاهی از آنها بی ثمر نخواهد بود.

  • خونریزی
  • عفونت
  • زخم معده
  • فتق روده
  • سوء هاضمه
  • سنگ صفرا
  • خطرات بیهوشی
  • انسداد روده
  • و... .

 

آیا عمل بای پس معده درد دارد :

عمل بای پس معده برای لاغری تحت بیهوشی کامل انجام می گیرد. از همین رو بیمار در حین انجام جراحی هیچگونه دردی احساس نمی کند. اما بروز درد و ناراحتی پس از رفع اثرات بیهوشی انکارناپذیر است. دردهای بعد از عمل بای پس معده ناشی از زخم هایی است که در اطراف معده ایجاد شده است.

در هر حال، دردهای ناشی از جراحی بای پس معده را نمی توان مانعی برای انجام آن دانست. این دردها در هر حد و اندازه ای که باشند قابل کنترل هستند. جراح متخصص مسکن هایی را تجویز می کند که بیمار با مصرف آنها می تواند درد و ناراحتی بعد از عمل را تحمل کند.

 

آیا عمل بای پس معده باعث سرطان می شود :

جراحی بای پس معده با استفاده از درمان چاقی، از بروز بیماری های مختلف جلوگیری می کند. بای پس معده تاثیری در درمان سرطان ندارد و تهدیدی برای بروز سرطان نیز به شمار نمی رود. اما درصورتیکه فرد زمینه بیماری سرطان را داشته باشد، این عمل می تواند برای وی مضر باشد. البته قبل از انجام عمل بای پس معده، سلامتی فرد از نظرهای مختلف مورد بررسی قرار می گیرد تا خطری او را تهدید نکند.

 

مرگ در اثر عمل بای پس معده :

عمل بای پس معده با احتمال 99.8 درصد هیچ خطری برای سلامتی انسان ندارد. به عبارتی، احتمال مرگ در اثر عمل بای پس معده بسیار کم و ناچیز است.
ناگفته نماند که جراحی بای پس معده برای درمان چاقی مفرط به کار می رود. چاقی مفرط نیز زمینه بروز بسیاری از بیماری ها را فراهم می کند. بنابراین خطر مرگ بر اثر چاقی مفرط بسیار بیشتر از خطر مرگ بر اثر عمل بای پس معده است.

 

عمل بای پس معده برای بیماران دیابتی :

عمل بای پس معده به طور چشمگیری قند خون را کاهش می دهد. همین ویژگی موجب شده است که بای پس معده یک راه درمان برای بیماری دیابت باشد. البته بای پس معده بیماری دیابت را به طور کامل درمان نمی کند. اما این تکنیک تاثیر زیادی در بهبود عوارض دیابت خواهد داشت. پس از جراحی بای پس معده، ضرورت مصرف داروهای دیابتی به حداقل می رسد.

 

داروهای بعد از عمل بای پس معده :

تاثیر عمل بای پس معده در درمان چاقی زمانی قابل مشاهده خواهد بود که داروهای تجویز شده به درستی و به موقع مصرف شوند. نوع دارو و مقدار مصرف هر یک از این داروها، توسط پزشک تعیین می شود. برخی از رایج ترین داروهایی که در عمل بای پس معده تجویز می شوند، داروهای مسکن و داروهای آلرژی هستند.

گفتنی است که مصرف بسیاری از داروها پس از انجام بای پس معده ممنوع است. بنابراین شخصی که عمل بای پس معده انجام می دهد، قبل از مصرف هر دارو می بایست با پزشک خود مشورت کند.

 

عمل مینی بای پس معده :

جراحی مینی بای پس معده نوع اصلاح شده ای از عمل بای پس معده کلاسیک است. در این روش، معده کوچک شده و به روده بخیه زده می شود. در جراحی مینی بای پس معده، اندازه معده و روده با حجم کمتری کوچک می شوند. بنابراین در صورت نیاز می توان مینی بای پس معده را بعدها به جراحی بای پس معده کلاسیک تبدیل کرد.

 

آیا عمل مینی بای پس معده برگشت پذیر است :

در عمل مینی بای پس معده بر خلاف بای پس معده کلاسیک، سیستم هضم تحت تاثیر قرار نمی گیرد. در این نوع عمل، با کوچک شدن حجم معده، غذا به آرامی هضم شده و جذب بدن می شود. این تکنیک موجب می شود تا فرد در طولانی مدت احساس گرسنگی نکند. با توجه به اینکه عمل مینی بای پس معده آسیبی به روده، معده و سیستم هضم وارد نمی کند، می تواند عملی برگشت پذیر باشد.

 

آیا عمل مینی بای پس معده خطرناک است :

جراحی مینی بای پس معده در مقایسه با جراحی بای پس معده کلاسیک، عملی سبک تر و کم خطرتر است. بنابراین خطراتی که برای عمل بای پس معده کلاسیک وجود دارد، می تواند برای عملی مینی بای پس معده نیز وجود داشته باشد. اما درصد وقوع هر یک از این خطرها در مینی بای پس معده کمتر است.

 

هزینه عمل بای پس معده :

هزینه عمل بای پس معده با توجه به عواملی مانند تجربه پزشک متخصص و نوع بیمارستان بسیار متنوع است. به طور میانگین، قیمت انجام جراحی بای پس معده برای هر فردی بدون در نظر گرفتن پوشش بیمه 25 میلیون تومان است. این مبلغ با توجه به عوامل جانبی ممکن است کمتر و یا بیشتر شود.

 

آیا عمل بای پس معده شامل بیمه می شود :

عمل بای پس معده با بیمه تامین اجتماعی به شرطی امکان پذیر خواهد بود که مرکز مورد مراجعه با این بیمه قرارداد داشته باشد. عمل بای پس معده در صورتی که با پوشش بیمه تامین اجتماعی و یا بیمه های تکمیلی انجام شود، هزینه ای پایین تر خواهد داشت.

آخرین ویرایش : 1400/02/30

لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید


    مشاهده کلینیک زیبایی