جرم گیری دندان چیست
جرم گیری دندان چیست :
جرم دندان از ترکیب بزاق دهان، میکروب های دهان و مواد غذایی مصرف شده تشکیل می شود. جرم های دندان باعث بد بویی دهان و پوسیدگی و بدرنگی و زبری دندان ها می شوند. جرم گیری دندان تکنیکی است که در آن تمام رسوبات و پلاک های میکروبی دندان از بین رفته و دندان ها تمیز و درخشان می شوند.
جرم گیری دندان خانگی :
جرم گیری دندان را می توان با مراجعه به دندانپزشکی و یا به روش خانگی انجام داد. زمانی که جرم روی دندان ها شدید نباشند، می توان با استفاده از روش های خانگی آنها را از بین برد. در ادامه چند مورد از روش های رایج جرم گیری دندان خانگی شرح داده شده اند.
جرم گیری دندان با جوش شیرین :
در این روش، مقداری جوش شیرین و نمک مخلوط شده و روی مسواک خیس قرار داده می شود. سپس دندان ها با استفاده از مسواک حاوی جوش شیرین شسته می شوند. جرم گیری دندان با جوش شیرین بهتر است هر دو روز یکبار و پس از مدتی هر هفته یکبار تکرار شود.
جرم گیری دندان با زغال :
شاید عجیب به نظر برسد؛ اما زغال یک ماده مفید برای جرم گیری دندان هاست. با قرار دادن تکه ای زغال درون آب خمیری سیاه رنگ به دست می آید. این خمیر را باید حدود 5 دقیقه روی دندان ها قرار داد و سپس شست. استفاده از زغال موجب سفیدی دندان نیز می شود.
جرم گیری دندان با پوست سخت گردو :
برای جرم گیری دندان با پوست سخت گردو، ابتدا پوست گردوها را درون آب ریخته و روی شعله می جوشانیم. مایعی که به دست آمده در رفع جرم دندان موثر خواهد بود. کافیست مسواک را به این مایع آغشته کرد و هر دو هفته یکبار دندان ها را به مدت 5 دقیقه با آن شست وشو داد.
جرم گیری دندان با سرکه سیب :
سرکه سیب تاثیر فوق العاده ای در رفع جرم روی دندان ها دارد. برای استفاده از سرکه سیب کافیست دندان ها را با استفاده از انگشت به مدت چند دقیقه با سرکه سیب مالش داد و سپس دندان ها را با مسواک و خمیر دندان شست. سرکه سیب خاصیت ضد باکتریایی دارد و به خوبی پلاک های روی دندان ها را از بین می برد.
دستگاه جرم گیری دندان خانگی :
برای جرم گیری دندان با دستگاه، می بایست به مطب های دندانپزشکی مراجعه کرد. در حال حاضر دندان پزشکان با استفاده از دستگاههای اولتراسونیک به راحتی دندان ها را جرم گیری می کنند. زمانی که جرم روی دندان ها شدید و حاد باشد، جرم گیری با دستگاه بهترین انتخاب خواهد بود.
جرم گیری دندان چند وقت یکبار :
جرم گیری دندان از جمله اقدام های اصلی رعایت بهداشت دهان و دندان محسوب می شود. بنابراین لازم است این عمل حداقل یکبار در سال تکرار شود. افرادی که دندان های حساسی دارند و یا درگیر بیماری لثه ای هستند، بهتر است این اقدام را هر دو سال یکبار نیز انجام دهند.
عوارض جرم گیری دندان :
جرم گیری دندان بر خلاف باور بسیاری از افراد، اگر حساسیت نداشته باشید و در حالت عادی هیچگونه آسیبی به دندان ها نمی رساند. چه بسا که این عمل از بروز آسیب های دندانی و دهانی نیز پیشگیری می کند.
تنها عارضه ای که جرم گیری دندان می تواند به همراه داشته باشد، عفونت لثه است. البته این عارضه زمانی رایج است که فرد دارای لثه های حساس باشد. بنابراین برای عدم بروز عفونت لثه، بهتر است بعد از جرم گیری از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کرد.
فرق جرم گیری لثه با جرم گیری دندان :
جرم های ایجاد شده روی دندان ها اگر پیشرفت کنند و درمان نشوند، لثه ها را نیز درگیر خواهند کرد. جرم لثه به مراتب خطرناک تر و جدی تر از جرم دندان هاست. بی تفاوت بودن نسبت به جرمگیری لثه، می تواند زمینه بروز انواع بیماری لثه را فراهم کند.
زمانی که لثه ها درگیر جرم شده باشند، بهتر است برای جرم گیری به مطب دندانپزشکی مراجعه کرد. حساس شدن لثه ها بعد از جرم گیری کاملا طبیعی است. بنابراین خونریزی لثه یا التهاب آن بعد از جرم گیری جای نگرانی نخواهد داشت. لازم است در این نوع شرایط، لثه ها را با مسواک شست وشو داد و بهداشت آن را به خوبی رعایت کرد.
قیمت جرم گیری دندان :
جرم گیری دندان در مقایسه با سایر روش های سفید کردن دندان قیمت مقرون به صرفه ای دارد. علاوه بر این، جرم گیری مرتب دندان ها از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند. با انجام جرم گیری دندان، می توان از سایر هزینه های گزاف دندانپزشکی در امان بود. قیمت جرم گیری دندان در شهرها و در کلینیک های مختلف و با توجه به تجهیزات مورد استفاده، متفاوت و متغیر است.آخرین ویرایش : 1400/03/08
لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید