سایت بانوان زیبا

نظرات و تجربه های زیبایی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، منو سایت بانوان زیبا

پوست مرغی چیست

پوست مرغی چیست

پوست مرغی چیست :

پوست مرغی نوعی بیماری شایع پوستی است که با نام علمی بیماری کراتوز پیلاریس نیز شناخته می شود. در این بیماری، بخش یا بخش هایی از پوست دچار ریزش جوش یا برآمدگی های بسیار ریز می شود که ظاهری شبیه پوست مرغ دارد. بیماری پوست مرغی مسری نیست و عدم درمان آن مشکل حادی برای سلامتی نخواهد داشت. اما تاثیر منفی پوست مرغی شدن بر زیبایی پوست ایجاب می کند که فکری برای درمان و یا حداقل برای کنترل آن کرد.

 

علائم و نشانه های پوست مرغی شدن چیست :

پوست مرغی شدن پوست را با استفاده از ظاهر آن به وضوح می توان تشخیص داد. این عارضه پوستی به طور معمول روی نقاطی از بدن که دارای فولیکول مو هستند (ران، بازو، سینه، باسن، ساعد پاها و گونه) بروز می کند. با این حال، علائم دیگری نیز وجود دارد که نشان از بیماری کراتوز پیلاریس هستند.

  • خشکی بیش از حد پوست
  • وخیم شدن شدت ریزش ها در فصول سرد
  • التهاب پوست
  • خارش پوست
  • تغییر رنگ پوست به رنگ صورتی، قهوه ای یا قرمز در اطراف ریزش ها

 

علت پوست مرغی چیست :

همواره یک سوال اساسی وجود دارد که علت پوست مرغی شدن چیست. پوست مرغی شدن پوست نشانه تولید و ترشح کراتین در منافذ پوست است که به یکباره اتفاق می افتد. کراتین ترشح شده موجب بسته شدن منافذ پوست شده و از بازش شدن فولیکول های مو جلوگیری می کند. این امر در نهایت موجب ایجاد ریزش روی پوست می شود.

تاکنون علت اصلی ترشح کراتین در پوست شناخته نشده است. اما به نظر می رسد که برخی از مشکلات پوستی و یا عوامل ارثی، زمینه این نوع ترشح را فراهم می کنند.

 

چه افرادی در معرض بیماری پوست مرغی قرار دارند؟

به طور کلی، بیماری پوست مرغی در همه افراد می تواند اتفاق بیفتد. اما شدت ریزش های پوست مرغی ممکن است در پوست های مختلف، متفاوت باشد. افرادی که اغلب در معرض پوست مرغی شدن پوست قرار دارند، عبارتند از:

  • دارای پوست خشکی هستند.
  • با یکی از بیماری های پوستی از جمله اگزما و تب یونجه درگیر هستند.
  • افرادی که در سنین کودکی یا نوجوانی قرار دارند.
  • زنانی که دوره بارداری را سپری می کنند.
  • کسانی که دارای پوست نازک هستند.
  • افرادی که از معضل چاقی برخوردارند.
  • زنان بیش از مردان در معرض بیماری کراتوز پیلاریس هستند.

 

درمان پوست مرغی چیست :

به طور کلی راه مشخص و ثابت شده ای برای درمان بیماری پوست مرغی وجود ندارد. با این حال، روش های مختلفی به عنوان راه درمان پوست مرغی معرفی شده اند که تا میزان قابل توجهی می توانند از شدت ریزش ها بکاهند.

استفاده از پمادهای موضعی :

تاکنون انواع مختلفی از پمادهای موضعی برای رفع پوست مرغی تولید شده اند. برخی از این پمادها عبارتند از: کورتیکواسترونید، کراتوپیل و رتینوئید.

پرهیز از شیو و اپیلاسیون :

بروز پوست مرغی بعد از اپیلاسیون و شیو رواج شایعی دارد. بنابراین افرادی که دارای پوست حساسی هستند، برای پیشگیری از بروز پوست مرغی بهتر است روش های بهتری برای حذف موهای زائد بیابند.

وازلین برای پوست مرغی :

وازلین می تواند به عنوان یک درمان خانگی برای پوست مرغی مورد استفاده قرار بگیرد. وازلین از خشک شدن پوست پیشگیری کرده و شدت ریزش ها را کم می کند.

استحمام به روش صحیح :

افرادی که دارای پوست مرغی هستند، باید به گونه ای استحمام کنند که از وخیم شدن شدت ریزش ها جلوگیری کنند. کیسه کشیدن برای پوست مرغی مضر است. همچنین دوش گرفتن نباید با آب خیلی داغ انجام شود. زمان استحمام نیز هر چه کوتاه تر باشد، بهتر است.

رفع پوست مرغی با استفاده از لایه برداری :

لایه برداری فرایندی است که سلول های مرده پوست را مورد هدف قرار داده و آن را رفع می کند. از آنجایی که پوست مرغی خود از سلول های مرده پوست تشکیل می شود، می تواند توسط لایه برداری رفع شود. لایه برداری پوست مرغی با استفاده از انواع لایه بردارهای شیمیایی قابل اجراست.

عدم استفاده از مواد آلرژی زا :

گاهی پوست مرغی شدن پوست به سبب حساسیت پوست نسبت به برخی از مواد ایجاد می شود. مواد آلرژی زا اغلب شامل برخی مواد شوینده و همچنین برخی خوراکی ها هستند. حذف این نوع مواد می تواند در پیشگیری از بیماری پوست مرغی موثر واقع شود.

درمان پوست مرغی با لیزر :

ارتباط بین بیماری پوست مرغی و لیزر زمانی به نتیجه مثبت خواهد رسید که به صورت دوره ای و هر چند وقت یکبار تکرار شود. بنابراین، اگر هیچ یک از درمان های خانگی در رفع پوست مرغی موثر نباشد، می توان به سراغ درمان با لیزر رفت.

 

گاهی پیش آمده که رابطه ای خاص بین مشکل پوست مرغی و ازدواج تعریف شده است. به این صورت که ازدواج را عاملی برای رفع پوست مرغی دانسته اند. اما باید گفت که عارضه پوست مرغی به مرور زمان و پس از سی سالگی از بین می رود.

 

پوست مرغی شدن زیر چشم :

عارضه پوست مرغی علاوه بر بدن، ممکن است در صورت نیز بروز کند. پوست مرغی صورت بیشترین تمرکز را روی گونه ها و زیر چشم ها دارد. بدیهی است که پوست مرغی شدن زیر چشم می تواند ناخوشایند باشد. بنابراین برای رفع آن ابتدا می بایست به سراغ علت اصلی آن رفت.

 

علت پوست مرغی شدن زیر چشم :

پوست مرغی شدن زیر چشم می تواند علل گوناگونی داشته باشد. این علل نیز ممکن است کاملا بی خطر و یا نشانه ای از یک بیماری خاص باشند. عمده دلایلی که موجب بروز پوست مرغی زیر چشم می شوند، عبارتند از:

میلیا :

میلیا جوش های بسیار ریز زیر چشم را می گویند که می توانند به دلیل مصرف برخی داروها به صورت ردیفی بروز پیدا کنند. میلیا خطر جدی به همراه ندارد و پس از مدتی به خودی خود از بین می رود.

 

سیرنگوما :

سیرنگوما جوش های بسیار ریز هستند که به شکل نامرتب روی پوست ظاهر می شوند. این عارضه از غدد عرق حاصل می شود و کاملا بی ضرر است. 

 

گل مژه :

گل مژه شبیه به یک جوش است که اندازه متوسطی دارد. گل مژه ممکن است به دلیل عفونت ایجاد شود که البته خطر جدی به همراه نداشته و قابل رفع است. این عارضه ممکن است با کمی درد همراه باشد.

 

سرطان :

گاهی ممکن است پوست مرغی شدن زیر چشم  نشانه خطری جدی مانند سرطان باشد. جوش های ریز زیر چشم که با خونریزی همراه باشند و پس از هر بار رفع شدن دوباره بازگردند، می توانند نشانه بیماری سرطان باشد. البته این عارضه بسیار نادر است؛ اما در صورت مشاهده مراجعه به پزشک ضروری است.

آخرین ویرایش : 1400/03/21

لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید


    مشاهده کلینیک زیبایی