ورم پره های بینی بعد از عمل جراحی بینی
ورم پره های بینی بعد از عمل جراحی بینی :
یکی از عوارضی که عمل جراحی بینی همواره به همراه دارد، ورم بینی است. ورم بینی می تواند از ابتدا تا انتهای بینی و حتی اطراف آن و سایر نقاط صورت را در بر بگیرد. ورم پره های بینی بعد از عمل جراحی بینی از شایع ترین عوارضی است که گاهی بیماران را دچار نگرانی می کند.
انواع ورم بینی بعد از عمل :
به طور کلی می توان گفت، انواع ورم بینی بعد از عمل جراحی در چهار دسته اصلی تقسیم می شود :
ورم پره های بینی بعد عمل :
پره های بینی پایین ترین نقطه بینی هستند و به دلیل بافت نازکی که دارند، بیشتر مستعد تورم هستند. اما این نوع ورم جای نگرانی ندارد و به مرور زمان کاهش می باید.
ورم تیغه بینی بعد از عمل :
تیغه بینی دقیقا در وسط بینی قرار دارد و بینی را به دو بخش تقسیم می کند. این تیغه در صورتیکه در حین عمل دستکاری شود، از تورم بیشتری برخوردار خواهد بود.
ورم نوک بینی بعد از عمل :
نوک بینی آخرین نقطه ای است که ورم آن از بین می رود.
ورم نامتقارن بینی بعد از عمل :
ورم یکطرفه بینی بعد از عمل، از آن دسته ورم هایی است که بیمار را دچار نگرانی می کند. اما ورم نامتقارن نمی تواند به طور حتم نشانه ای از نامتقارن بودن بینی باشد. با مشاهده این نوع ورم می بایست منتظر شد تا اندکی از شدت آن کاسته شود. درصورتیکه این ورم با خونریزی همراه بوده و بعد از یک الی دو ماه از بین نرود، بهتر است به پزشک جراح مراجعه کرد.
آیا پره های بینی بعد از عمل ورم می کند :
ورم پره های بینی بعد از عمل، امری عادی و طبیعی است. درصورتیکه بیشترین تمرکز عمل بینی روی پره ها باشد، میزان این تورم بیشتر خواهد بود. تمرکز روی پره های بینی در فرایند جراحی، معمولا با هدف کوچک کردن و یا تقارن سازی آنها انجام می گیرد.
گفتنی است که بینی از نظر ساختار دارای دو نوع گوشتی و استخوانی است. در جراحی بینی های گوشتی، روی پره های بینی تغییرات زیادی ایجاد می شود. از همین رو، ورم پره های بینی گوشتی بعد از عمل، نسبت به بینی های استخوانی بیشتر است.
علت ورم پره های بینی بعد عمل :
ورم سوراخ بینی بعد عمل به چند دلیل مختلف اتفاق می افتد:
- ایجاد تروما حین جراحی بینی
- تجمع مایعات
- التهاب پوست
- قرار گرفتن پانسمان و گاز استریل در داخل سوراخ ها
- ایجاد تغییرات زیاد روی پره های بینی
لازم به ذکر است که بزرگی پره های بینی بعد از عمل، عمدتا به دلیل تورم ناشی از عمل است. بنابراین جهت مشاهده نتیجه نهایی تغییرات بینی، بهتر است تا کاهش تورم بینی صبور بود.
کاهش ورم پره های بینی بعد از عمل :
ورمی که بعد از جراحی بینی اتفاق می افتد، به مرور زمان کمتر شده و در نهایت از بین می رود. با این وجود، راهکارهایی هست که به کارگیری آنها در تسریع درمان ورم بینی موثر است.
- پرهیز از انجام فعالیت های سنگین
- پرهیز از پایین نگه داشتن سر
- بالا نگه داشتن سر نسبت به بدن در هنگام خواب با قرار دادن دو بالش اضافی زیر سر
- عدم دستکاری بینی
- تعویض مرتب و درست چسب بینی
- خودداری از مصرف مواد غذایی سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند
- نوشیدن آب و آبمیوه به اندازه کافی
ورم پره های بینی برای بهبودی معمولا به 4 ماه زمان نیاز دارد. اما به طور کلی، ورم بینی بعد از یکسال به طور کامل از بین می رود. بنابراین زمان سنجش فرم نهایی بینی، یک سال بعد از عمل بینی خواهد بود.آخرین ویرایش : 1400/04/02
لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید