پوست بینی بعد از عمل جراحی بینی
پوست بینی بعد از عمل جراحی بینی :
یکی از عوارض احتمالی رینوپلاستی، تغییر حالاتی است که برای پوست روی بینی اتفاق می افتد. شناخت طریقه نگهداری از پوست بینی بعد از عمل جراحی بینی، موجب خواهد شد تا عوارض آن باعث دردسر برای بیمار نشود.
قرمزی پوست بینی بعد از عمل :
التهاب، تورم و قرمزی رایج ترین شکل از حساسیت پوست بینی بعد از عمل هستند. این نوع از حساسیت ها عمدتا به دلیل آسیب هایی بروز می کنند که در طی جراحی برای بینی ایجاد شده اند. علاوه بر این، چسب زدن به بینی به شکل ناصحیح، می تواند موجب افزایش میزان قرمزی پوست شود.
خارش پوست بینی بعد از عمل :
خارش پوست بینی بعد از عمل جراحی ممکن است علل مختلفی داشته باشد. برخی از این علل عبارتند از:
- حساسیت پوست نسبت به چسب بینی
- بروز جوش روی پوست بینی
- تعریق پوست بینی
- بهبود جای زخم و بخیه
برای کم کردن میزان خارش پوست بینی، بهتر است با مشورت پزشک آن را به آرامی با آب و صابون شست و شو داد. علاوه بر این، پوست بینی را می توان با استفاده از پنبه آغشته به الکل ضدعفونی کرد. این اعمال موجب پاک شدن آلودگی های پوست بینی شده و از تعریق و جوش زدن آن پیشگیری می کنند.
چربی پوست بینی بعد از عمل :
چرب و براق شدن پوست بینی بعد از عمل یک عارضه طبیعی است که نباید موجب نگرانی شود. این عارضه به دلایل مختلفی رخ می دهد:
واکنش بدن به آسیب های ناشی از عمل بینی :
چربی یک نقش محافظتی برای بدن دارد. ضربه های وارد شده به بینی در حین جراحی، به ساختمان بینی آسیب وارد می کند. این آسیب ها موجب ترشح غدد چربی شده و پوست بینی را چرب می کنند.
عدم شست و شوی کامل پوست بینی :
بدیهی است که در پی جراحی بینی، نمی توان پوست روی بینی را به درستی و طبق روال همیشگی شست و شو داد. عدم شست و شوی کامل پوست بینی موجب تجمع چربی در این ناحیه شده و پوست چرب می شود.
تاثیرات پانسمان و چسب :
پانسمان و چسبی که روی پوست بینی قرار می گیرند موجب بسته شدن منافذ پوست و در نتیجه تجمع چربی می شوند.
چربی پوست بینی بعد از عمل بینی کاملا موقتی است و به مرور زمان از بین خواهد رفت. با این وجود، برخی از پزشکان با تجویز داروهای خاص، موجب کاهش میزان ترشح چربی شده و این مشکل را کمتر می کنند.
چسبندگی پوست بینی بعد از عمل :
مهمترین نشانه چسبیدن پوست بینی بعد از عمل، اختلال در تنفس است. چسبندگی پوست بینی بعد از عمل اغلب در سطح داخلی بینی و به دو دلیل رخ می دهد:
آسیب دیدن مخاط بینی در طول فرایند جراحی :
مخاط بینی بخشی از بینی است که وظیفه تنظیم تنفس را بر عهده دارد. این بخش ممکن است در معرض ضربه های حین جراحی قرار گرفته و مختل شود.
برش ها و زخم هایی که در رینوپلاستی باز انجام می شود :
زخم هایی که در حین جراحی ایجاد شده اند، در طول درمان به هم چسبیده و تنفس را با اختلال رو به رو می کنند.
خشکی پوست بینی بعد از عمل :
خشکی پوست بینی بعد از عمل از دیگر حالاتی است که ممکن است برخی افراد درگیر آن شوند. این عارضه نیز موقتی بوده و پس از چند ماه رفع خواهد شد. برای رفع خشکی پوست بینی می توان از نرم کننده هایی مانند وازلین و یا بخار آب گرم استفاده کرد.
قابل ذکر است که خشکی پوست می تواند موجب چروک شدن پوست بینی بعد از عمل شود. بنابراین، ضروری است که جهت جلوگیری از ایجاد چروک و جمع شدن پوست بینی بعد از عمل، با تکنیک هایی کاربردی، خشکی بیش از حد پوست را از بین برد.
سیاه شدن پوست بینی بعد از عمل :
سیاه شدن پوست بینی بعد از جراحی با اصطلاح نکروز پوست بینی نیز شناخته می شود. نکروز پوست بینی زمانی اتفاق می افتد که بافت زنده بینی دچار آسیب شده و اکسیژن لازم را دریافت نکند. به عبارت دیگر، عدم رسیدن خون به بخشی از بافت بینی، موجب بروز نکروز می شود.
گفتنی است که هر سیاه شدگی پوست بینی بعد از جراحی به معنای نکروز نخواهد بود. گاهی ممکن است پوست بینی به دلیل کم خونی به طور موقت دچار تغییر رنگ شود. علل تغییر رنگ پوست بینی بعد از عمل به رنگ سیاه عبارتند از:
- عفونت جای زخم ها
- اختلالات عروقی
- تخریب بیش از اندازه بافت بینی در حین جراحی
- حساسیت های دارویی خاص
- استعمال دخانیات توسط بیمار
قابل تاکید است که نکروز پوست بینی اگر به استخوان برسد، بسیار خطرناک خواهد بود. از همین رو، لازم است در حین مشاهده هر نوع سیاه شدگی پوست بینی بعد از عمل، به متخصص مربوطه مراجعه کرد.
شل شدن پوست بینی بعد از عمل :
شل شدن بافت بینی بعد از عمل، خود زمینه ای را برای افتادگی بینی فراهم می کند. این عارضه بیشتر برای بینی های گوشتی رخ می دهد. شل شدن پوست بینی اغلب به دلیل ضعف در غضروف های بینی اتفاق می افتد. بدین ترتیب، اگر غضروف های بینی در حین جراحی به خوبی تقویت نشوند، بافت و پوست بینی شل شده و دچار افتادگی می شود.آخرین ویرایش : 1400/05/11
لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید