سایت بانوان زیبا

نظرات و تجربه های زیبایی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، منو سایت بانوان زیبا

ماسکنه چیست

ماسکنه چیست

ماسکنه چیست :

شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان موجب شد تا ماسک زدن به یک ضرورت روزمره تبدیل شود. گرچه این ماسک ها در جهت حفظ سلامتی مورد استفاده قرار می گیرند، اما متاسفانه ممکن است زمینه بروز برخی از عارضه های پوستی شوند. بدیهی است که هر کسی دوست دارد پوستی صاف داشته باشد و بروز هرگونه عارضه پوستی خوشایند کسی نیست. بنابراین، اگر ملزم به استفاده از ماسک هستیم، بهتر است آسیب های احتمالی آن را شناخته و برای پیشگیری از بروز آن تلاش کنیم.

 

ماسکنه چیست :

ماسکنه عارضه ای شبیه به جوش است که بر اثر استفاده از ماسک روی چانه یا روی گونه ها بروز می کند. ماسکنه یک عارضه پوستی جدید است و ساختار آن از ترکیب ماسک و آکنه ایجاد شده است.

بروز ماسکنه به خصوص در افرادی که مکررا و برای طولانی مدت از ماسک استفاده می کنند، رواج بیشتری دارد. گفتنی است که ماسکنه را نباید با جوش های ساده صورت اشتباه گرفت. ماسکنه دقیقا و حتما به دلیل استفاده از ماسک است که بروز می کند.

 

دلیل بروز ماسکنه :

دلیل بروز ماسکنه روی پوست، تعرق و گرمایی است بر اثر ماسک زدن روی پوست صورت ایجاد می شود. پوست در حالت عادی شامل چربی، رطوبت و عرق است. حال میزان ترشح چربی، تعرق و گرما به هنگام استفاده از ماسک تشدید یافته و چند برابر می شود.

افزایش چربی، تعرق و گرمای پوست موجب ایجاد باکتری و مسدود شدن منافذ پوست می شود. تمام این موارد در نهایت سلول های مرده پوست را افزایش داده و ماسکنه را به وجود می آورند.

 

پیشگیری از بروز ماسکنه :

قبل از اینکه کار به بروز ماسکنه برسد، بهتر است به دنبال راهکارهای پیشگیری از آن بود. رعایت مواردی که از ماسکنه جلوگیری می کند، برای تمام افراد به خصوص افرادی که برای مدت زمان طولانی از ماسک استفاده می کنند ضروری است.

  • شست و شوی صورت قبل و بعد از استفاده از ماسک
  • استفاده از ماسک تمیز
  • شست و شوی ماسک در صورت پارچه ای بودن آن
  • تعویض به موقع ماسک های یکبار مصرف
  • پرهیز از آرایش صورت در هنگام استفاده از ماسک
  • استفاده از نرم کننده ها و ضد آفتاب های بدون رنگ و عطر

 

درمان ماسکنه :

به طور کلی در صورت رعایت تمام موازین بهداشتی و عدم غفلت از این اصول، احتمال دچار شدن به ماسکنه بسیار پایین خواهد بود. با این وجود، اگر به هر دلیلی پس از استفاده از ماسک عارضه ماسکنه بروز کرد، می بایست برای درمان آن اقدام کرد.

شست و شوی مرتب صورت :

بهترین و اولین اقدامی که برای درمان ماسکنه باید انجام داد، شست و شوی مرتب صورت است. این شست و شو موجب پاک شدن آلودگی ها و باکتری ها از روی پوست می شود. شست و شوی صورت می بایست قبل و بعد از ماسک زدن تکرار شود.

استفاده از پاک کننده های مخصوص :

پوستی که دچار ماسکنه شده است، بهتر است برای شست و شوی آن از پاک کننده های مخصوص استفاده شود. این پاک کننده ها نباید معطر و آلرژی زا باشند. پاک کننده های حاوی سالیسیلیک اسید مناسب ترین انتخاب برای پوست دارای ماسکنه خواهد بود.  

استفاده از مرطوب کننده های مناسب :

زمانی که پوست به طور مکرر شست و شو داده می شود، ممکن است دچار خشکی و حتی ترک شود. بنابراین برای پیشگیری از خشکی پوست بهتر است پس از هر بار شست و شو از یک مرطوب کننده ملایم و بدون عطر استفاده شود.

خودداری از آرایش صورت :

برای تسریع دوره درمان ماسکنه، لازم است برای مدتی از آرایش کردن پرهیز کرد. مواد آرایشی با قرارگیری روی پوست موجب مسدود شدن منافذ و در نتیجه موجب بروز باکتری و چربی اضافی می شوند. استفاده همزمان از ماسک و لوازم آرایشی روی صورت، بدترین آسیب ها را به پوست وارد می کنند.

مراجعه به پزشک :

زمانی که ماسکنه ایجاد شده از وضعیت خوبی برخوردار نبوده و روز به روز ملتهب تر و بزرگتر شود، لازم است به پزشک مراجعه کرد. پزشک با تجویز آنتی بیوتیک و سایر داروهای لازم، عفونت و التهاب ماسکنه را کنترل می کند.

 

مدت زمان بهبودی ماسکنه :

برای بهبودی کامل ماسکنه نباید عجول بود. این عارضه برای اینکه به بهبودی کامل برسد نیاز به زمان دارند. فرایند بهبودی ماسکنه شامل خروج هرگونه میکروب و عفونت از آن و سپس بهبودی جای باقیمانده از ماسکنه است. زمان دقیق بهبود یافتن ماسکنه وابسته به اندازه و شدت ماسکنه است.

گفتنی است که برای تسریع بخشیدن به فرایند بهبودی ماسکنه نباید زیاده روی کرد. چه بسا دستکاری بیش از حد ماسکنه موجب طولانی شدن فرایند بهبودی شود.

آخرین ویرایش : 1400/06/13

لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید


    مشاهده کلینیک زیبایی