درمان ریزش مو ارثی
درمان ریزش مو ارثی :
یک عارضه شایع که شاید بیش از نیمی از افراد جامعه را در بر گرفته، ریزش مو و طاسی سر است. اختلال ریزش مو محدودیتی ندارد و تقریبا هم زنان و هم مردان را درگیر می کند. با وجود علل مختلفی که برای ریزش مو وجود دارد، اما رایج ترین آن عوامل ژنتیکی است. در گذشته درمان ریزش مو ارثی کاری پیچیده و حتی ناممکن بود. اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی، روش ها متنوعی برای مبارزه با ریزش مو ارثی و درمان آن ابداع شده است. برخی از این روش ها قادرند از شدت اختلال ریزش مو ارثی کاسته و یا آن را به طور قطعی درمان کنند.
ریزش مو ارثی چیست :
ریزش موی ارثی یک اختلال کاملا طبیعی است که معمولا 50 درصد از افراد را درگیر می کند. این اختلال به دلیل مشکلات ژنتیکی و اغلب در مردان رخ می دهد. طاسی، کم پشتی و نازکی موهای پدر یا مادر، زنگ خطرهایی برای ابتلا به اختلال ریزش موی ارثی محسوب می شوند.
افرادی که مستعد ریزش مو ارثی هستند، می توانند با ترفندهایی خاص از ریزش مو در سنین پایین پیشگیری کرده و حتی الامکان آن را به تاخیر بیاندازند. درصورتیکه برای به تاخیر انداختن ریزش مو ارثی به موقع اقدام شود، می توان به نتایج مثبت و سازنده ای دست یافت.
درمان ریزش مو ارثی با prp :
یک راهکار درمانی کم تهاجمی و مطمئن برای درمان ریزش موی ارثی، تکنیک prp است. درمان ریزش مو با پی آر پی در سه مرحله استخراج خون از بدن بیمار، آماده سازی خون و تزریق آن به پوست سر انجام می گیرد. پی آر پی با افزایش جریان خون و کلاژن سازی، رشد فولیکول های مو را تحریک می کند.
روش پی آر پی را می توان برای درمان ریزش مو ارثی در مردان و زنان به کار برد. مهمترین ویژگی هایی که تکنیک prp به همراه دارد، عبارتند از:
- هزینه مناسب
- بدون عارضه خطرناک
- نداشتن دوره نقاهت
- افزایش لطافت، درخشندگی و حجم موها
- جوابدهی بالا در دوران اولیه ریزش مو ارثی
درمان ریزش موی ارثی زنان :
ریزش موی ارثی در زنان دارای تفاوت های چشمگیری نسبت به ریزش موی ارثی در مردان است. زنان به طور معمول بعد از دوران یائسگی دچار ریزش مو ارثی می شوند. علاوه بر این، ریزش موی ارثی زنان معمولا در قسمت وسط سر رخ می دهد و ممکن است به راحتی قابل رویت نباشد. برای درمان ریزش مو ارثی در خانم ها می توان روش های گوناگونی را به کار برد :
البته مصرف خودسرانه دارو برای قطع فرایند ریزش مو ارثی ممنوع است. هر نوع درمانی که برای ریزش مو ارثی زنان پیش گرفته می شود، می بایست زیر نظر پزشک انجام شود.
- مصرف داروهای ضد ریزش مو از جمله قرص ماینوکسیدیل و فیناستراید
- استفاده از روش های خانگی همچون ماساژ با ژل آلوورا و آب پیاز
- مزوتراپی
- پی آر پی
- رژیم غذایی مناسب و موثر
ریزش مو ارثی از چند سالگی شروع می شود :
اگر علت اصلی ریزش مو عوامل ژنتیکی باشد، از هجده سالگی می توان شاهد ریزش مو بود. ریزش مو در این سن و سال با شدت پایینی اتفاق می افتد و رفته رفته شدت آن بیشتر می شود. از همین رو، به افرادی که دارای سوابق ریزش مو در خانواده خود هستند، توصیه می شود که از ریزش موی خود غافل نشوند.
ریزش موی ارثی درصورتی که به موقع تشخیص داده شود، درمان ساده تری خواهد داشت. چراکه حجم ریزش مو در سنین پایین کمتر بوده و قابل کنترل است. قابل ذکر است که ریزش مو ارثی در زنان ممکن است با کمی تاخیر نسبت به مردان رخ دهد.
ریزش موی ارثی تا چند سالگی ادامه دارد :
سنین 30 تا 40 سال معمولا زمان اوج ریزش مو ارثی محسوب می شود. الگوی ریزش موی ارثی نقطه پایان نداشته و می تواند تا آخر عمر ادامه داشته باشد. گفتنی است، افرادی که در سنین بالا دارای موهای پرپشت باشند، خطر ریزش مو را رد کرده اند. این افراد به ندرت در معرض اختلال ریزش مو قرار خواهند گرفت.آخرین ویرایش : 1400/06/24
لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید