سایت بانوان زیبا

نظرات و تجربه های زیبایی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، منو سایت بانوان زیبا

عمل ژنیکوماستی چیست

عمل ژنیکوماستی چیست

ژنیکوماستی چیست؟

زیبایی اندام از جمله مواردی است که معمولا افراد بسیاری به آن توجه می کنند. از طرفی، عوامل مختلفی هستند که موجب اختلال در تناسب اندام شده و زیبایی استایل را بر هم می زنند. ژنیکوماستی یکی از اختلالاتی است که مردان را درگیر می کند و در ناحیه سینه رخ می دهد. ژنیکوماستی به معنای ایجاد توده زیر نوک پستان مردان است که موجب بزرگ شدن سینه ها می شود.

 

بیماری ژنیکوماستی چیست؟ :

ژنیکوماستی یک بیماری رایج است که معمولا حدود 36 درصد از مردان را درگیر می کند. به طور کلی، به بزرگ شدن بافت سینه بیش از حد معمول در مردان، بیماری ژنیکوماستی گفته می شود.

توده ژنیکوماستی ممکن است در هر دو پستان و یا تنها در یکی از پستان ها بروز کند. علاوه بر این، شدت و اندازه توده ژنیکوماستی ممکن است در یکی از پستان ها کمتر و در دیگری بیشتر باشد.

 

علائم ژنیکوماستی چیست :

گرچه ژنیکوماستی را می توان از شکل ظاهری سینه ها تشخیص داد، اما علائمی وجود دارند که گویای پیشرفت این بیماری هستند. این علائم عبارتند از:

  • احساس درد در ناحیه سینه
  • حساسیت نوک پستان نسبت به تماس
  • ترشح نوک پستان
  • تورم در نواحی پستان

 

سن بروز ژنیکوماستی :

بیماری ژنیکوماستی ممکن است در سه بازه سنی بروز کند:

ژنیکوماستی در نوزادی :

گاهی ممکن است نوزادان پسر با علائم بیماری ژنیکوماستی متولد شوند. ژنیکوماستی در این بازه سنی اغلب موقت بوده و طی سه الی چهار هفته از بین می رود.

 

ژنیکوماستی در دوران بلوغ :

دوران بلوغ پسران، یک بازه زمانی دیگر است که بروز ژنیکوماستی در آن شایع است. ماندگاری ژنیکوماستی در این بازه زمانی نیز معمولا موقت بوده و نهایتا پس از 1 الی 2 سال از بین می رود.

 

ژنیکوماستی در دوران بزرگسالی :

بازه سنی 50 تا 70 سال شایع ترین بازه ای است که ژنیکوماستی در آن بروز می کند. بروز ژنیکوماستی در دوران بزرگسالی اغلب نیاز به درمان دارد.

 

درمان ژنیکوماستی چیست :

ژنیکوماستی ممکن است به خودی خود از بین رفته و نیازی به درمان نداشته باشد. برای تشخیص موقتی بودن یا دائمی بودن ژنیکوماستی لازم است مواردی تحت بررسی قرار بگیرد. اقداماتی که اغلب در این مرحله انجام می گیرند، عبارتند از:

  • ماموگرافی
  • آزمایش خون
  • ام آر آی
  • سی تی اسکن
  • سونوگرافی
  • نمونه برداری

در هر حال، اگر ژنیکوماستی دائمی بوده و با گذشت دو سال از بین نرفت، می توان راهکارهایی برای درمان آن پیش گرفت. سه راهکار درمان ژنیکوماستی عبارتند از:

  • ورزش کردن
  • درمان دارویی
  • جراحی ژنیکوماستی

 

داروی ژنیکوماستی چیست :

درمان دارویی  از اولین روش هایی است که برای حل مشکل ژنیکوماستی پیشنهاد می شود. داروهای مختلفی را می توان برای بیماری ژنیکوماستی تجویز کرد . البته مصرف دارو برای درمان ژنیکوماستی تنها به تجویز پزشک و پس از معاینه های لازم امکان پذیر است.

زمانی که داروی ژنیکوماستی پس از مدتی مصرف در روند درمان موثر نبود، می بایست به سراغ جراحی ژنیکوماستی رفت. این جراحی نیز به تشخیص پزشک و پس از بررسی ها و مشاوره های لازم اجرا می شود.

 

عمل ژنیکوماستی چیست :

عمل جراحی ژنیکوماستی فرایندی است که در آن به رفع مشکل ژنیکوماستی پرداخته می شود. عمل ژنیکوماستی زمانی به کار می رود که هیچگونه راهکار درمانی دیگر برای مشکل ژنیکوماستی وجود نداشته باشد. عمل جراحی ژنیکوماستی با برش همراه بوده و می تواند به دو حالت انجام شود:

تکنیک لیپوساکشن :

در این تکنیک بدون ایجاد تغییر در بافت غدد پستان، چربی های اضافی سینه استخراج می شود.

 

تکنیک ماستکتومی :

در تکنیک ماستکتومی به حذف بافت غدد پستان پرداخته می شود.

 

در فرایند جراحی ممکن است لیفت پوست سینه نیز انجام شود. این لیفت در جهت اصلاح افتادگی پوست سینه انجام می شود.

 

مراقبت های بعد از جراحی ژنیکوماستی :

برای اینکه جراحی ژنیکوماستی کمترین عوارض و بیشترین تاثیر را داشته باشد، می بایست به مراقبت های بعد از آن توجه ویژه داشت. این مراقبت ها عبارتند از:

  • داشتن تغذیه سالم و مناسب
  • مصرف مرتب آنتی بیوتیک و مسکن های تجویز شده
  • خوابیدن روی کمر حداقل به مدت سه هفته و خودداری از خوابیدن روی شکم و سینه
  • استفاده از گن پزشکی تا دو ماه بعد از جراحی
  • تعویض مرتب پانسمان

 

علت ژنیکوماستی چیست :

بر هم خوردن تعادل هورمون های استروژن و تستوسترون مهمترین علت بروز بیماری ژنیکوماستی است.  استروژنن هورمون کنترل کننده صفات زنانه و تستسوسترون هورمون کنترل کننده مردان است. زمانی که میزان ترشح هورمون استروژن بیش از تستوسترون در مردان باشد، بیماری ژنیکوماستی رخ می دهد.

البته برخی عوامل دیگر نیز وجود دارند که زمینه بروز ژنیکوماستی را فراهم می کنند. به عنوان مثال، چاقی مفرط، تجمع چربی در ناحیه پستان، ژنتیک یا برخی بیماری های خاص دیگر از جمله علل بروز ژنیکوماستی محسوب می شوند.

 

عوارض ژنیکوماستی چیست :

ژنیکوماستی نوعی بیماری است که عوارض و خطری خاص برای سلامتی مردان ندارد. اما ژنیکوماستی از نظر ظاهری و روانی می تواند مشکل ساز باشد. کاهش اعتماد به نفس در فرد، اختلالات روحی، افسردگی و اختلال در استایل از جمله مهمترین عوارض بیماری ژنیکوماستی محسوب می شوند.

آخرین ویرایش : 1400/06/25

لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید


    مشاهده کلینیک زیبایی