سایت بانوان زیبا

نظرات و تجربه های زیبایی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، منو سایت بانوان زیبا

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی دندان یکی از تخصص‌های مربوط به شاخه ی دندانپزشکی میباشد. ارتودنسی یک روش درمانی دندان پزشکی است که برای آن دسته از  بیمارانی استفاده میشود که مشکلات کوچک و یا بزرگ بودن فک را دارند و یا طرز قرار گرفتن دندان هایشان نامرتب میباشد.

دندان‌های کج و نامرتب ظاهری ناخوشایند به لبخند شما می‌دهند و همین موضوع میتواند تاثیر مستقیمی بر اعتماد به نفس شما بگذارد, برای سلامت دهان و دندان و حتی سلامت عمومی بدن نیز مضر است. علاوه بر موارد گفته شده تمیز کردن دندان‌های شلوغ و روی هم به مراتب سخت‌تر است. بنابراین احتمال پوسیدگی، بیماری لثه و… افزایش پیدا میکند. ارتودنسی بهترین روش مرتب کردن دندان‌های بهم ریخته است.

 

بهترین سن برای ارتودنسی دندان :

 به محض اینکه متوجه هرگونه ناهنجاری فک و دندان شدید نزد متخصص ارتودنسی بروید. انجام ارتودنسی محدود به سن خاصی نیست و از کودکی و زمانی که دندان ها شیری میباشند و تا زمانی که دندانها وجود دارند یعنی زمان پیری هم میتوان ارتودنسی را روی دندان ها انجام داد.

فقط اینکه در هر سنی که ارتودنسی انجام میشود روش های درمانی و طول مدت درمان فرق میکند.

بهترین سن برای ارتودنسی از شروع 8 سالگی تا قبل از بلوغ کودک میباشد اما به این معنا نیست که افراد در سنین بالای 14 یا 18 سال نمیتوانند از ارتودنسی استفاده کنند. درمان ارتودنسی در سنین بزرگسالی در مقایسه با ارتودنسی در کودکان ممکن است زمان بیشتری ببرد اما درنهایت به نتیجه دلخواه خود خواهید رسید.

 

انواع ارتودنسی دندان :

 

ارتودنسی ثابت :

منظور از ارتودنسی ثابت این است که فرد نمی تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج نماید. در دستگاه ارتودنسی ثابت ، اجزا به صورت نگین هایی برروی دندان میچسبند و ثابت میشوند. به این نگین های روی دندانها براکت می گویند. این روش درمانی برخلاف درمانهای متحرک، نیازمند و وابسته به همکاری فرد نیست.

 

ارتودنسی متحرک :

ارتودنسی متحرک نوعی دستگاه است که میتوان آن را از دهان خارج نمود. زیرا این دستگاه ارتودنسی به دندان هایتان نمیچسبد. آنها طوری طراحی میشوند که کاملا متناسب با سایز دهان شما میباشد.

 

ارتودنسی نامرئی :

خیلی از افراد از شکل ظاهری دندان هایشان راضی نبوده و ار وجود ناهنجاری های موجود اطلاع دارند و تمایل زیادی هم برای درمان به وسیله ی ارتودنسی دارند ولی از ظاهر وسایل و دستگاههای ارتودنسی ناراضی هستند زیرا هیچگونه علاقه ای برای دیده شدن دستگاههای ارتودنسی روی دندان هایشان ندارند. بسیاری از بزرگسالان که نیاز به ارتودنسی دارند از انجام ارتودنسی فقط به این دلیل که نمی خواهند در محل کارشان براکت ها و سیم هایشان دیده شوند, خودداری می کنند. روش های بسیاری برای کاهش دیده شدن دستگاههای ارتودنسی وجود دارد که مهم ترین آنها درمان با براکت های سرامیکی یا شیشه ای یا کامپوزیتی است که کاملا با دندان ها همرنگ است و یا ارتودنسی با پلاک های بسیار شفاف که در اصطلاح به آن اینویزالاین Invisalign یا ارتودنسی نامرئی یا پلاک های شفاف یا پلاک های نامرئی می گویند و یا استفاده از براکت های لینگوال (از سمت داخل دندانها) می باشند.ارتودنسی نامرئی یا پلاک های شفاف در تمامی طول شبانه روز بجز هنگام مسواک زدن باید استفاده شود. در مدتی که پلاک ها پوشیده و تعویض می شوند، دندان ها به تدریج حرکت داده می شوند تا زمانی که نتایج مورد نظر بدست آید.

در این روش دستگاه ارتودنسی از یک پلاستیک بی رنگ ساخته شده است که تمامی سطح دندانها را پوشانده و توسط بیمار گذاشته و برداشته می شود.

 

این نکته را مدنظر داشته باشید که تنها متخصص ارتودنسی است که میتواند در نهایت درباره استفاده از نوع  ارتودنسی در درمان ارتودنسی شما تصمیم بگیرد.

 

هزینه ارتودنسی دندان :

قیمت ارتودنسی دندان یکسان نبوده و به عوامل زیادی بستگی خواهد داشت مثل نوع ارتودنسی، نوع براکت، آیا نیاز به کشیدن دندان می باشد؟ ، و...

 

طول دوره درمان ارتودنسی :

زمان ارتودنسی در بزرگسالان کمی نتفاوت از زمان ارتودنسی در کودکان است.

به طور کلی می توان مدت زمان ارتودنسی تا گرفتن نتیجه را حدود 23 ماه برآورد کرد اما طبیعی است که بر اساس دندان های شما می تواند بیشتر یا کمتر زمان بخواهد.

 

مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان :

  • مسواک زدن مرتب و استفاده از نخ دندان برای دندان‌های سیم‌کشی شده اهمیت بسیار بالایی دارد زیرا یکی از مضرات ارتودنسی کردن دندانها ایجاد پلاک در اطراف براکت ها میباشد.اگر این پلاک‌ها به‌ خوبی از روی دندان پاک نشوند، این امکان وجود دارد که لکه‌های سیاه یا قهوه‌ای به‌ صورت دائمی بر روی مینای دندانهایتان شکل بگیرند.

  • در صورت استفاده از براکت، از جویدن غذاهای سخت مانند انواع مغز و یا یخ خودداری کنید. انتهای مداد یا خودکار خود را نخورید. و همچنین از خوردن مواد چسبنده مانند تافی و یا جویدن آدامس دوری کنید چرا که این کار می‌تواند براکتها را شل کرده، سیم‌کشی‌ها را به‌هم ‌ریخته و حتی براکتهارا از روی دندان‌ها بکند.

 

مسواک زدن و استفاده از نخ دندان برای آن دسته از افرادی که دندان‌های خود را ارتودنسی نموده اند زمان بیشتری می‌برد. متخصص ارتودنسی به شما آموزش می‌دهد که چگونه دندان‌های خود را به ‌خوبی مسواک کرده و از نخ دندان استفاده کنید.

 

در صورت کنده شدن براکت ها، شما باید براکت ارتودنسی خود را برای تعمیر نزد دندان‌پزشک و یا متخصص ارتودنسی ببرید.

میتوانید به کمک یک موچین یا انبرک به هنگام کنده شدن قسمت های لاستیکی و یا گیره های انبرک آنها را در جای خود قرار دهید. در صورت بروز هرگونه مشکلی، در اولین فرصت با دندانپزشکان تماس بگیرید و براکت خود را به آن‌ها نشان دهید وبه خاطر داشته باشید که در صورتی که مشکلات بریس ها رفع نشود باعث طولانی شدن روند درمان میشود.

 

آیا ارتودنسی دندان درد دارد؟

در ارتودنسی نیروی کمی بر روی دندان ها قرار میگیرد که باعث می شود دندان ها به مرور زمان در جای خود قرار گیرند.

می توان درد خفیفی را برای ارتودنسی در نظر گرفت که البته میزان درد ممکن است برای شخصی ناچیز و یا بدون درد در نظر گرفته شود و برای شخصی چنین نباشد.

میزان درد ارتودنسی که توسط بیمار احساس می شود به عوامل مختلفی مثل سن، جنس، آستانه تحمل درد، از نظر عاطفی چقدر حساس باشد و... بستگی دارد.

آخرین ویرایش : 1399/12/29

لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید


    مشاهده کلینیک زیبایی