راه های درمان خانگی بوی بد دهان
رفع بوی بد دهان :
از آنجایی که انسان موجودی کاملا اجتماعی است همواره در پی ارتباط با دیگران است.
یکی از راه هایی که منجر به ایجاد ارتباط می شود، صحبت کردن است. لازمه ی این ارتباط، رعایت بهداشت دهان است و این موضوع بسیار حائز اهمیت می باشد.
بوی بد دهان معذل و مشکلی بسیار آزار دهنده است که می تواند به خودی خود تاثیر زیادی بر روی روابط اجتماعی گذاشته و گاهی هم منجر به خجالت و شرمساری شود.
در اصطلاح پزشکی "هالیتوز" اصطلاحی است که در واقع به بوی بد دهان اطلاق می شود.
با توجه به اهمیت بالای این موضوع تصمیم گرفتیم که در این مطلب در مورد راه های رفع بوی بد دهان صحبت کنیم و راهکارهای موثر و مفیدی را ارائه نماییم.
علت بوی بد دهان چیست؟
نکته ی قابل توجه این است که همواره علت بوی بد دهان به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان نمی باشد. گاهی ممکن است منشاء آن موارد دیگری هم باشد اما یکی از مواردی که در بروز بوی بد دهان نقش به نسبت پررنگ تری به نسبت سایر موارد دارد، بهداشت ضعیف دهان و دندان هاست.
رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ها :
بعد از صرف غذا و خوراکی اگر دندان ها به خوبی توسط نخ دندان و مسواک تمیز نشوند سبب می شود که باقی مانده ی غذا در لابه لا و بین دندان ها قرار گرفته و باعث به وجود آمدن بوی بدی در دهان شوند.
البته علاوه بر این موضوع رعایت نکردن بهداشت دهان، سرعت پوسیدگی و خرابی دندان ها و همچنین بیماری های لثه را بیشتر می کند.
لازم به ذکر است که بهداشت دندان ها در زمانی که در دهان فرد دستگاه ارتودنسی قرار دارد بیشتر می شود. زیرا هنگامی که این دستگاه بر روی دندان ها قرار دارد، تمیزکردنشان به مراتب سخت تر می شود، پس هنگامی که تحت درمان ارتودنسی می باشید بیش از پیش به بهداشت دهان ودندان هایتان توجه نمایید.
تاثیر سیگار و دخانیات بر بوی بد دهان :
استعمال سیگار، دخانیات و مشتقات آن در بدبویی دهان تاثیر مستقیم دارند، زیرا دود سیگار سبب می شود فضای داخلی دهان و کلیه راه های هوایی خشک شوند و خشکی دهان سبب تولید بوی نامطبوع و ناخوشایند خواهد شد، زیرا بزاق تولید شده همواره به تمیز نگه داشتن دهان کمک بسیاری می کند و می تواند شدت و میزان بو را کم نماید.
علاوه بر بد بویی دهان، رنگ دندان ها رو به زردی و قهوه ای شدن خواهد رفت.
مصرف بعضی از غذا ها و نوشیدنی ها در بوی بد دهان :
گاهی مصرف بعضی از غذاها و نوشیدنی ها به خودی خود سبب بدبو شدن دهان می شوند. موادی شامل: سیر، پیاز و حتی نوشیدنی پرطرفداری مانند قهوه باعث آزاد شدن بوی نامطبوع از دهان می شوند.
تاثیر بیماری ها بر بوی بد دهان :
برخی از بیماری ها مانند بیماری کلیوی، دیابت، بیماری های عفونی سیستم تنفسی و اختلال ریفلاکس معده (GERD) سبب بوی نامطبوع و غیر طبیعی دهان می شوند.
چگونه متوجه بوی بد دهان شویم؟
تشخیص بوی بد دهان به آسانی صورت می گیرد. موارد زیر علائم ونشان دهنده ی بوی دهان می باشند:
- وجود پلاک و جرم روی دندان ها
- خشک بودن دهان و نبود بزاق
- خشک بودن زبان و رنگی متمایل به سفید
- گره های لنفاوی متورم
علاوه بر این موارد ذکر شده یکی دیگر از مواردی که می توانیم به کمک آن متوجه بوی بد دهان بشویم هالیمتر است.
تشخیص بوی بد دهان بوسیله دستگاه هالیمتر :
هالیمتر درواقع دستگاهی می باشد که می تواند میزان سولفور موجود در بزاق دهان را اندازه گیری نماید.
رفع بوی بد دهان :
- جلوگیری از خشک شدن دهان: به این منظور روزانه به مقدارکافی آب بنوشید. آب رطوبت دهان را بالا برده و از خشک شدن آن جلوگیری به عمل می آورد.
- استفاده از آدامس های غیرقندی و قرص های خوشبوکننده دهان: جویدن آدامس های غیرقندی و استفاده از قرص های خوشبوکننده دهان می تواند به رفع بوی بد دهان کمک نماید. این روش سریعترین روش ممکن برای رفع بو است.
- مسواک زدن و استفاده از دهانشویه: حداقل روزی 2 بار دندان ها را باید مسواک بزنید. استفاده از نخ دندان و دهانشویه هم در این حین بسیار حائز اهمیت است.
- استفاده از سرکه سیب و چای سبز: یکی از درمان های خانگی موثر جهت رفع بوی بد دهان استفاده از سرکه سیب و چای سبز می باشد. سرکه سیب را با یک لیوان آب ترکیب کرده و همانند دهانشویه از آن استفاده نمایید.
چای سبز علاوه بر خواص بی نظیر خود یک آنتی اکسیدان فوق العاده قوی محسوب می شود. نوشیدن چای سبز برای از بین بردن بوی بد دهان بسیار کمک کرده و همچنین باعث می شود شما در طول روز احساس شادی و انرژی نمایید.
لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید